Oavsett om du aldrig har stått på isen förut eller om du är proffs på internationell nivå,

är du välkommen till oss!

SKRIDSKOSKOLA


Skridskoskola för nybörjare


Syftet med skridskoskolan är att ge skridskoåkarna grundläggande färdigheter för att kunna träna säkert och effektivt på isen.


De inledande träningspassen består av fall- och bromstekniker och flexibilitetsövningar. Fokus skiftar sedan från grundläggande skridskoåkning framåt och bakåt till saxning, vändningar och mer avancerade glidövningar och "show-off moves".


Vi introducerar också skridskoåkare på nybörjarnivå till sina allra första hopp och pituetter. Skridskoskolan är en tränarledd aktivitet.

KONSTÅKNINGSLEKTIONER


För de åkare som har kommit längre än skridskoskolan erbjuder vi konståkningslektioner på olika svårighetsnivåer.


Fokus på konståkningslektionerna är att behärska mer avancerade moment som hopp, piruett och avancerad fotarbete. Konståkningslektioner är en tränarledd aktivitet.

PROGRAM TRÄNING


Tränarledd programträning för tävlingsåkare


Fokus för träningen är att hjälpa våra tävlingsåkare att förbereda sig för både nationella och internationella tävlingar.


Åkarna får möjlighet att öva sitt program till sin musik och få feedback från tränaren. Programträning är en tränarledd aktivitet.

FREESTYLE


Fokus för våra freestyle träningspass ligger på individuell träning utan tränare. Det här är en möjlighet för dig som konståkare att träna på de konståkningsmoment som du skulle vilja bli bättre på.


Vi tränar tillsammans och hjälper varandra, men alla har ansvar för sin egen utveckling som konståkare.


Praktisk Information

Vi rekommenderar att du tänker på följande när du deltar i konståkningssessionerna.

Ålder. Vi välkomnar alla åkare från 13 år och uppåt.


Skridskor. Du kan använda alla typer av skridskor för de allra första nybörjarklasserna, men när du utvecklas kommer du att dra nytta av att ha ordentliga konståkningskängor och skenor för att kunna utföra mer avancerade moment.

Kläderna. Sportkläder helst med skyddande vattenavvisande funktion.


Skydd. För nybörjarnivå, hjälm eller huvudskydd. En vanlig cykelhjälm fungerar bra. Handskar och mjuka knäskydd (t.ex. för handboll) rekommenderas.

 Observera att vi inte tillhandahåller personlig utrustning. Åkare förväntas ta med egna skridskor, kläder och skyddsutrustning.

Om du letar efter skridskor att låna rekommenderar vi att kolla med Fritidsbanken.


Om du är intresserad av program eller koreografi, vänligen kontakta oss.