FRIÅKNING


Malmö Ice Flyers erbjuder konståkningsträning för vuxna på kvällstid och helger.


Vi har ett träningsupplägg där vi tränar tillsammans och hjälper varandra, men där varje åkare själv tar ansvar för sin egen utveckling. Vi fokuserar på individuell utveckling och individuellt stöd, men vi erbjuder också traditionella grupplektioner. Beroende på medlemmarnas intresse och nivå anordnar vi också workshops på isen där vi arbetar med ett speciellt moment eller disciplin/gren inom konståkningen. Flera av oss deltar också regelbundet i internationella konståkningstävlingar för vuxna.

SKRIDSKOSKOLA


Malmö Ice Flyers erbjuder skridskoskola för vuxna.


Oavsett om du har skolskridskoåkning med dig i bagaget, åkt lite som barn, eller är helt ny på isen, så är du välkommen till oss. Träningen syftar till att förse åkarna med en grundläggande verktygslåda för att kunna vara på isen och åka och träna säkert och effektivt.


Passen består av fallteknik, broms- och smidighetsövningar, vilket åkarna har med sig i bagaget allt medan fokus skiftar från vanlig åkning framåt och bakåt, till saxning, vändningar och mer avancerade glidövningar och ”show-off moves”. 

MOMENT


Träningen syftar till att förse åkarna med en grundläggande verktygslåda för att kunna vara på isen och åka och träna säkert och effektivt.

 

  • Åkning framåt och bakåt
  • Fallteknik och smidighet
  • Bromsteknik
  • Saxning framåt och bakåt
  • Enklare vändningar

UTRUSTNING


Kläder. Smidiga träningskläder. Byxor av syntetmaterial är att föredra då bomull snabbt drar åt sig fukt och blir blött.


Skyddsutrustning. Hjälm eller huvudskydd. En vanlig cykelhjälm fungerar bra. Vantar och knäskydd rekommenderas.

 

Skridskor. Då skridskoskolan endast fokuserar på grundläggande skridskoåkning går det bra med vilken sorts skridskor som helst. Vi har dock inte möjlighet att låna ut skridskor men vi rekommenderar dem som vill prova på att kolla med Fritidsbanken.

TRÄNARE


Daniel Marklund började med konståkning som 18-åring och har över tio års erfarenhet av att leda skridskoskola för vuxna. Under lika många år har han varit konståkningstränare för vuxenåkare, dvs. åkare som antingen börjat med sporten i vuxen ålder eller som återkommit till sporten som vuxna.

 

Anja Charania är före detta elitåkare i Danmark som tävlat på Nordiska Mästerskapen och som vunnit danska juniormästerskapen. Efter ett långt uppehåll återkom hon till sporten i vuxen ålder och tävlar idag internationellt på masters–tävlingar för vuxna.